DE BRON VAN HET LEVEN | MAJEED SAEEYAN

‘Vraag niet wat de toekomst u brengen zal. Beklaag u niet over wat is gegaan, alleen de pasmunt van het nu heeft waarde. Vergeet wat was of eenmaal zal bestaan’.

Omar Khayam is de inspiratie van Majeed Saeeyan voor het bedenken en maken van de hier voorgestelde kunstobjecten waarbij de nadruk ligt op een van de grootste bedreigingen die wij mensen en onze omgeving aandoen: vervuiling van onze aarde, ons huis, via ons water.

Beeldend kunstenaar Majeed Sayeen, wil hij zich de aankomende jaren toeleggen op twee nieuwe projecten die zich op of aan de waterkant manifesteren en op prominente plekken.

Door hergebruik te maken van afval- producten, piepschuim en plastic wil Majeed de aandacht vragen voor het vervuilen door enerzijds afval plastic met als resultaat de plastic soep en micro plastics die in onze oceanen drijven, en anderzijds medicijnresten die voor een groeiend probleem zorgen in ons water.
Het verwoestende effect wat dit op onze natuur heeft en alles wat daarin leeft, wordt vaak onderschat en wij mensen zijn ons niet voldoende bewust van de consequenties.

Door op een prikkelende en confronterende wijze deze problematiek te duiden en daarbij ook de hedendaagse technologie in zijn kunstwerk toe te passen, daagt Majeed uit. Ieder ziet en beoordeelt kunst op zijn eigen manier, maar bewustwording begin bij het nadenken over wat men aanschouwt.

Voor het realiseren van deze projecten zoekt Majeed samenwerkingen en financiële steun in de vorm van donaties en giften.

Adres Atelier

De Huchtstraat 15-17
1327 EB Almere
Openingsuren: enkel op afspraak

Bel

+31 (0)6 46 44 1002

Email

info@majeed.nl

error: Content is protected !!