Majeed Saeeyan

Majeed Saeeyan

Artist

 

Majeed is geboren op 26 juni 1962 in het kleine stadje Torbat in het Noord-Oosten van Iran. Al op jonge leeftijd bezocht hij de Blauwe Bergen rondom Torbat op zoek naar mooie stenen. Sindsdien, na een levenstocht langs Pakistan en India, waar hij het schildersvak op traditionele wijze eigen maakte, is hij uiteindelijk in Nederland beland. De klassiek wijze van schilderen en het gebruik van de felle kleuren karakteriseren de schilderstijl waar Majeed gebruik van maakt. De afgelopen decennia heeft Majeed ook alle westerse technieken eigen gemaakt waardoor hij nu een prachtige blend van diverse stijlen en technieken combineert.

Ook zeer herkenbaar voor Majeed zijn schilderijen,  zijn de veel voorkomende gezichtsuitdrukkingen. ‘ Als je de gevoelens van mensen kunt raken, heb je een goed kunstwerk gemaakt. Hier draait het uiteindelijk allemaal om. De gezichtsuitdrukkingen staan symbool voor de verschillende situaties waarin mensen anders zijn. Soms tragisch, soms vreugdevol, dan weer blij of weemoedig.’

Ook Majeed zijn enorme betrokkenheid bij de wereld om ons heen wordt vaak vertaald in zijn schilderijen. Het leed van vrouwenonderdrukking of het ongelijke recht tussen twee geslachten kan  zijn schilderijen beïnvloeden.

Majeed zijn schilderstijl kan worden gerekend tot het surrealistische genre waarbij de kleuren en maskers een raadselachtig en vaak mystiek gevoel op het canvas weergeven.

Hoewel Majeed permanent en wereldwijd exposeert in Binnen – en Buitenland is hij ook zeer actief op andere vlakken. Niet alleen geeft hij wekelijks les aan diverse studenten waarin hij ze de schoonheid en het leuterende effect van het schilderen bijbrengt, ook is Majeed actief in het vervaardigen van verschillende objecten, het bekleden van meubilair en het produceren van tassen gemaakt van gerecycled leer. Dit gecombineerd met een onvermoeibare drive om het beste in mensen naar boven te brengen en ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen maakt Majeed tot een bijzonder mens.

Adres Atelier

De Huchtstraat 15-17
1327 EB Almere
Openingsuren: enkel op afspraak

Bel

+31 (0)6 46 44 1002

Email

info@majeed.nl

error: Content is protected !!